Spire

- Unge er nøkkelen til å oppnå en bærekraftig og rettferdig verden

Spire har vært en av hovedforfatterne av Forum for Utvikling og Miljø (ForUM) sin nye bærekraftsmålsbrief om Bærekraftsmål 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst. Her krever vi at unge må inkluderes i politiske prosesser, gis tilgang til arbeid i jordbruket, og ikke minst hva anstendig arbeid for unge er. Les mer her.

>

En global avtale på biologisk mangfold må inneholde konkrete planer for systemendring.

Spire deltar på Trondheimskonferansen 2019. Miljødirektoratet har invitert over 400 deltakere fra rundt 120 land til Trondheim for å snakke om biologisk mangfold. I 2020 skal en ny konvensjon på biologisk mangfold utarbeides i Kunming, Kina. - Når man ser IPBES-rapporten som kom ut i mai er det uansvarlig å gå inn for en avtale som ikke legger opp til grunnleggende systemendringer, mener leder i Spire Hege Skarrud.

>

Den store debatten om karbon i jord

Torsdag 9.mai inviterte Spire til debatt på Litteraturhuset i Oslo. Panelsamtalen var en smakebit på den forestående Spirekampanjen " Jord søker karbon", og temaet for debatten var bruk av karbon i jordbruket. Viktigheten av å ta vare på matjorda til fremtidige generasjoner ble diskutert, og både utfordringer og potensielle tiltak ble løftet frem. Her kan du lese om debatten!

>

Regjeringen med ny handlingsplan for å bekjempe sult

I dag tidlig lanserte regjeringen «Mat, mennesker og miljø – handlingsplan for bærekraftige matsystemer i norsk utenriks- og utviklingspolitikk 2019-2023». Handlingsplanen er signert av hele syv statsråder, der fem deltok på lansering. Det gjorde også vi, da Hege Skarrud var en av kun to personer som fikk kommentere rapporten.

>

- Det vi står oppe i nå, det er historisk

Fredag 24. mai deltok vi i den globale klimastreiken. Her hjemme har det vært streiker i mer enn 31 byer, og rundt 7000 unge var ute i gatene. I Oslo var vi en av hovedarrangørene, og leder Hege Skarrud holdt appell. Den kan du lese her.

>

Vervutlysning: Kampanjeleder i Spire

Har du interesse for kampanjearbeid, et ønske om å jobbe for en mer rettferdig og bærekraftig verden og har du lyst til å være ansvarlig for å lede et utvalg som jobber med den største politiske satsingen Spire har i løpet av et år? Da kan DU være akkurat den vi ser etter!

>

Fotoutstilling: Hva vil gå tapt?

Vi lager en fortellende fotoutstilling om hva vi taper i møte med klima- og miljøendringene. Fotoutstillingen åpner på Galleri Neuf i Oslo 21. mai klokka 18:00, og vil senere reise rundt til flere steder i Norge og Oslo for å engasjere folk rundt temaet.

>

Hva skjedde på Stormøte 2019?

26. – 28. april avholdt Spire sitt 14. ordinære Stormøte. Tre dager med debatt resulterte i spennende politikk, vedtektsendringer, en plan for hovedkampanje 2020, og nye tillitsvalgte! Les mer om dette her.

>

Spire søker vikar for prosjektkoordinator i 30 % stilling

Spire søker vikariat til prosjektkoordinator i 30 % stilling fra august 2019 ut januar 2020, for videreføring av et undervisningsprosjekt hvor Spire samarbeider med videregående skoler om utdanning for bærekraftig utvikling (UBU). Les mer og søk på stillingen her!

>