Spire

Kva gjer matvanane våre med jorda vår?

Dei siste hundre åra har matvanane våre endra seg på ein måte me ikkje har sett maken til sidan menneskja byrja å dyrke jorda, og for vanlege forbrukarar er det ikkje berre lett å forstå dei globale konsekvensane av vala ein tek framfor hyllene i matbutikken.

>

#HeiTine, dropp GMO-en!

Lørdag 22. november var Spire på trykk i Bergensavisen for å fortelle om postkortaksjonen og hvorfor Tine Sundtoft bør si nei til GMO-maisene.

>

Frihandelsavtale kan svekke norske matstandarder

Spire har sendt brev til Utenriksdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet med spørsmål om hvordan regjeringen vil forhindre rasering av etikk- og miljøstandarder for mat som følge av en eventuell TTIP-avtale mellom EU og USA.

>

Månedens Spire

Månedens Spire i november er Siri Haugan Holden (23), masterstudent i statsvitenskap, medlem i Handelsutvalget og leder for Spires vårkampanje Soyalandet.

>

Karbonvold: Den mørkere siden av “grønn”

Tirsdag 4. november ble en ny rapport lansert på Litteraturhuset. Rapporten tar for seg Green Resources sine investeringer i Uganda. Selskapet var også et av casene i Spires #StoppNorskLandrankampanje i 2013

>

Månedens Spire

Månedens spire for oktober heter Anders Vieth Rør og er lederen for Spires lokallag i Ås. Bli kjent med den engasjerte, omgjengelige og høylytte 21 åringen fra Rygge.

>