Spire

Spire vokser!

Spire vokser og vi er i gang med å få hele tre nye lokallag!

>

Mer makt til folket - en matrevolusjon i emning

Mari Gjengedal, leder i Spire 2013-2016, har skrevet dette innlegget til Landbruksbloggen, som er et samarbeidsprosjekt mellom Nationen og Norsk Landbrukssamvirke. Innlegget ble først publisert 27. juni 2016 på www.nationen.no/landbruksbloggen.

>

God sommer!

Årets høydepunkt nærmer seg med stormskritt, nemlig sommerferien. Spirekontoret kommer til å være stengt fram til 3. august. I mellomtiden håper vi at dere alle nyter sommerdagene.

>

Krever glyfosatfritt Norge

Glyfosat må fases ut i Norge, mener Oikos, Spire og 9 andre sentrale organisasjoner innen landbruk og miljøbevegelse. Organisasjonene har sendt brev til Landbruks- og matminister Jon Georg Dale med krav om dette. Sprøytemiddelet er forbundet med helse- og miljøfare, men selges fritt på alle hagesentre og brukes i landbruket.

>

Dine forbrukerrettigheter i Trumps hender?

Handelsutvalget i Spire arrangerte 11. mai en debatt på Blinderen om hvilke implikasjoner den mye omstridte avtalen TTIP kan ha på norske forbrukerrettigheter. TTIP står for Transatlantic Trade and Investment Partnership, og er en mye omdiskutert handels- og investeringsavtale som nå forhandles mellom EU og USA.

>

Skulle ønske hun ikke trengte søvn

Anna Karlsson ble valgt som ny leder i Spire på Stormøtet i april, og hadde i går formelt sin første dag i det nye vervet sitt. Hun tar nå over etter Mari Gjengedal som har vært leder i Spire de siste tre årene. Vi har stilt Anna spørsmålene du alltid har lurt på.

>