Spire

Gullspirene 2014

Hver desember blir tre aktive i Spire hedret for sin store innsats for organisasjonen i løpet av året som har gått. Møt årets gullspirer!

>

To REDD or not to REDD?

Verdens regnskoger er utrolig viktig for klimaet og livet på jorden. Norge jobber med regnskogbevaring gjennom REDD, men hva er egentlig det, og hvor bra er det?

>

Lysere framtid for Spire

Det har vært nervepirrende måneder for Spire siden regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett den 8. oktober. Nå er kuttene reversert!

>

Gårdsbesøk i Soyalandet

Soya er kanskje ikke det første du forbinder med Norge. Men visste du at det det norske kjøttet, melka, eggene og fisken du spiser ikke ville blitt produsert uten?

>

Spire er på vei til Lima!

Neste uke starter årets store klimaforhandlinger, COP20, i Perus hovedstad Lima. Are og Jonathan er to engasjerte og spente spirer som skal delta på forhandlingene for å heve politikernes ambisjoner.

>

Kva gjer matvanane våre med jorda vår?

Dei siste hundre åra har matvanane våre endra seg på ein måte me ikkje har sett maken til sidan menneskja byrja å dyrke jorda, og for vanlege forbrukarar er det ikkje berre lett å forstå dei globale konsekvensane av vala ein tek framfor hyllene i matbutikken.

>

Hei Tine, dropp GMO-en!

Lørdag 22. november var Spire på trykk i Bergensavisen for å fortelle om postkortaksjonen og hvorfor Tine Sundtoft bør si nei til GMO-maisene.

>

Frihandelsavtale kan svekke norske matstandarder

Spire har sendt brev til Utenriksdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet med spørsmål om hvordan regjeringen vil forhindre rasering av etikk- og miljøstandarder for mat som følge av en eventuell TTIP-avtale mellom EU og USA.

>