Spire

Vil ha et framtidsombud

De er opptatt av at ikke bare egne barn, men også barnebarn og tippoldebarn skal få det bra på jorden. Derfor mener Aurora M. Førland og Mari Gjengedal at det er viktig med et ombud for framtiden.

>

Nye utmerkelser i Spire!

Enhver organisasjon med respekt for seg selv, må ha utmerkelser. Når Spire nå er i sitt 11. år, begynner vi å få såpass pondus at også vi må få formalitetene i orden. Derfor innfører vi veteran- og æresmedlemskap.

>

Utvikling som mål, eller fasade for egeninteresser?

I takt med anbefalinger fra OECD, uttalelser fra statslederne i den Afrikanske Union og WTO-avtalen fra Bali, setter Norge fokus på handel som avgjørende for økonomisk vekst i utviklingsland. Utvikling er avhengig av mer enn bare økonomisk vekst, mener Spire

>

Hva er alternativet til palmeolje?

Utfasing av palmeolje i norsk landbruk kan bane vei for økt bruk av soya. Det vil være erstatte en dårlig løsning med en annen. Hele matproduksjonssystemet må legges om og baseres mer på egne ressurser, sier Mari Gjengedal i dette innlegget i Nationen den 1. april.

>

Månedens spire

Bjørnar er den ferskeste Spiren i klimautvalget, her får du et innblikk i hvordan han opplever Spirehverdagen.

>

Intervju med kampanjelederen

I dag sparker vi i gang kampanjen for et Framtidsombud med fest på Kulturhuset i Oslo. Vi har slått av en prat med den meget spente kampanjelederen, Lina Hamre. Hvordan har det vært å jobbe med Spires største politiske satsning det siste året?

>