Spire

Månedens Spire for april

Jakob Hyllseth Ryen er denne månedens spire. Han er leder i Spire Stavanger.

1. Fortell litt om deg selv! Hva gjør du når du ikke jobber med spirearbeid?

Jeg er orginalt fra Oslo, men flyttet til Stavanger for å studere barnevern (og påvirke oljebyen i en grønn retning) ved universitet i Stavanger. Det er mye urettferdighet her i verden og alle barn har rett på en god oppvekst som fremmer utvikling og tilfredstillende omsorg. Mye av det samme gjelder for kloden vår, alle har lik rett på å dekke de grunnleggende behovene sine som mat og vann. Med klimaendringer forsvinner den muligheten for enda flere. Dermed er det viktig å ta opp kampen. Når jeg ikke studerer eller jobber med spirearbeid så liker jeg veldig godt å ta en løpetur ute i naturen, helst med litt terreng.

2. Hva er du mest stolt over å ha oppnådd i Spire hittill?

I tiden jeg har vært leder har vi hatt to litt større arrangementer, en filmvisning og en klesbyttefest, men det er ikke noen av de jeg er mest fornøyd med. Det jeg husker best i forbindelse med Spire var når vi 25. november arrangerte Green Friday med demonstrasjon og byttefest. Det var mye jobb i forkant med å lage en video, plakater og andre småting som måtte fikses. Der hadde jeg en appell, som jeg fortsatt er fornøyd med. Grunnen til at det er det spirearrangementet som jeg er mest fornøyd med, er fordi vi da sto opp mot urettferdighet, masseforbruk og ødeleggelse av kloden. Det føltes utrolig godt selv om vi ikke var så mange som demonstrerte.

3. Hvilke planer har dere fremover i Spire Stavanger?

Det neste som skjer nå for oss Spire Stavanger er forberedelse til Spires Stormøte (selvfølgelig). Deretter skal vi ha spirepils i slutten av april, før vi sammen med Naturvernstudentene skal rydde strender 1. mai. Senere i mai planlegger vi en tur til preikestolen for å nyte fine maidager i fin natur, men også gå med ett budskap og ta bilde på toppen. Det blir gøy!

4. Sommeren begynner å nærme seg - hva drikker du heslt når du ligger på stranda og steker?

Egentlig så er jeg ikke kjempeglad i å steke i sola, jeg liker bedre å bevege meg. Men om jeg først ligger der, smaker det ekstra godt med en iskald pils eller en limonade.