Spire

Månedens Spire for mai…

er Julie Christina Rødje! Hun er leder for Spires kampanjeutvalg.

1. Fortell litt om deg selv! Hva gjør du når du ikke lager kampanje?

- Jeg heter da Julie og er 24 år. Egentlig holder jeg på med en master i samfunnsgeografi, men tar nå permisjon for å jobbe som OD-koordinator for Natur og Ungdom og Naturvernforbundet. Sånn sett holder jeg på med kampanje hver dag. Er ellers godt over gjennomsnittet glad i såpebobler, pandaer, kart og ballonger, så bruker nok overraskende mye tid på dette. Siden jeg er tidenes klums, forsvinner også en del tid på rydde og tørke opp mitt eget søl, noe som også forklarer stadig skitne klær. Utenom det bruker jeg opp hele klimakvoten min på å reise.

2. Fortell om ditt første møte med spire og hvorfor du ville bli kampanjeleder!

- Jeg hadde hørt om Spire i flere år gjennom venner som har vært aktive. Tenkte alltid spire var veldig kult, men det ble liksom aldri no mer. Etter å ha vært vervløs en stund begynte jeg virkelig å kjenne på abstinensene til å engasjere meg mer igjen. Da jeg hørte om temaet til årets kampanje, skjønte jeg at dette var noe jeg ville være med på! Og vipps, plutselig var jeg blitt leder også.

3. Hvis du skulle brukt 1000 timer på å lære en ny ferdighet, hvilken ville det vært og hvorfor?

- Shit, det hadde vært sykt kult! Helt ærlig har jeg vel alltid hatt en liten drøm å være litt "kul" noe som er ganske vanskelig når jeg ikke eier et eneste kult gen i kroppen. Så kanskje jeg skulle lært meg å rappe eller no?

4. Hva liker du best med Spire?

- Av tematikk er det den perfekte kombinasjonen av globale utviklings- og klimaspørsmål som gjør at jeg føler Spire er en veldig riktig organisasjon for meg. Jeg liker også at det er en relativt liten organisasjon som har litt egne måter å gjøre ting på og kanskje tørr å gå litt mer sin egen vei. Utenom det er det jo utrolig bra folk, uformell struktur og alltid god stemning!

5. Hvis du visste at verden skulle gå under i morgen og du måtte bruke hele natten på å spille en spill, hvilket skulle det vært og hvorfor?

- Oi, spill! Jeg har virkelig ikke peiling på spill, så dette var vanskelig. Har en stor uvane om å vedde med venner om å gjøre rare ting, så hadde helt sikkert funnet opp et eget spill hvor en måtte vedde om alt mulig og gjøre de merkeligste ting. Ellers hadde jeg kanskje spilt monopol, siden jeg aldri fikk lov til det av mamma da jeg var liten fordi hun var redd jeg skulle bli kapitalist. Kanskje ikke krise å spille det natten før verden uansett går under?