Spire har sendt brev til Utenriksdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet med spørsmål om hvordan regjeringen vil forhindre rasering av etikk- og miljøstandarder for mat som følge av en eventuell TTIP-avtale mellom EU og USA. Pressemelding fra Spire, 21. november 2014
Frihandelsavtalen TTIP, som framforhandles mellom EU og USA, kan svekke mattryggheten i Norge. Formålet med frihandelsavtalen er å øke handelen mellom EU og USA og “harmonisere regelverkene” mellom landene. Siden tollbarrierene mellom de to områdene allerede er relativt lave, gjenstår det å gjøre regler og standarder så like som mulig for å hindre handelsbarrierer. Blir regelverket endret i EU, blir det innført i Norge gjennom EØS-avtalen. Avtalen kan dermed åpne for at klorkylling, GMO og veksthormoner i kjøttproduksjonen kan bli tillatt her hjemme uten at norske myndigheter får et ord med i laget.
For kontakt: Mari Gjengedal, leder for Spire Anniken Storbakk, Spires handelsutvalg 970 45 683 95 97 71 04 mari.gjengedal@gmail.com astorbakk@gmail.com Comments are closed.
|