![]() Ungdomsorganisasjonen Spire arrangerer kurs i containerdykking. Hvorfor har det blitt så populært å plukke mat fra søpla?
Spire er en ungdomsorganisasjon med fokus på miljø, matsikkerhet og internasjonal handel. De jobber for å påvirke politikerne i Norge og internasjonalt for å skape endring rundt akkurat dette. Erfaren dumpstrer Under kurset får vi besøk av en som har vært i spillet lenge. Ruben Lundstrøm har holdt på med konteinerdykking i flere år. Det startet for å holde økonomien i sjakk, og utviklet seg senere som et engasjement for miljøet
Når mørket har lagt seg og butikkene er stengt, er det klart for nattens dykk. Det er enkelte ting du må tenke på når du skal dumpstre. For det første: det er søppel du skal lete gjennom, så det gjelder å kle seg etter forholdene.
Kan være helsefarlig Rema 1000 jobber for å kaste mindre mat, men fortsatt går mye i søpla. Miljø- og innkjøpsansvarlig, Havva Kara, forstår at folk synes de har strenge retningslinjer rundt mat som er utgått på dato.
Det kastes mye Bunnpris har ofte sjekker for å redusere svinn. Når de oppdager mat som ikke selger, kan utfallet være at de slutter å ta det inn i butikk. Likevel kastes det mye, sier Tore Bjørnebo, driftsdirektør hos Bunnpris. Nordmenn vil ikke kjøpe mat som har skavanker.
Bruk sansene dine! Hvert år kastes det over 250 000 tonn mat i Norge. Utgått på dato trenger ikke bety at maten er dårlig. Matvett.no oppfordrer oss til å bruke sansene for å finne ut om maten er dårlig, ikke datoen som står oppført på varen. Skrevet av Emma Dahle Moe, Norges Kreative Høyskole Comments are closed.
|
Categories
All
Arkiv
May 2022
|