Matutvalget jobber for et mer rettferdig og bærekraftig matsystem. Et matsystem som gir alle mennesker tilgang til nok, sikker, næringsrik, og kulturelt akseptabel mat. Maten skal være produsert på en bærekraftig måte innenfor et system som verdsetter småbønders og kystfiskeres rolle som matprodusenter, kunnskapsholdere, og ikke minst ivaretar og ser deres samfunnsoppdrag.
Vi mener at prinsippene om matsikkerhet og matsuverenitet skal ligge til grunn for politiske beslutninger tatt innenfor jordbruksnæringen i Norge og internasjonalt. Vi ser at mulighetene som ligger i jordbruket i dag til å bidra til å løse klima- og miljøkrisa ikke utnyttes. Jordbruket er heller en utslippsversting, fører med seg utarming av matjord, dreper biologisk mangfold, og setter folk i en fattigdomssyklus. Men dette kan løses ved å endre på hvordan vi produserer og bruker jorda!
Vi vet at det å endre på hvordan vi bruker jorda vår, så vil vi få en vinn-vinn situasjon hvor vi sikrer oss nok og trygg mat i framtida, tar vare på det biologiske mangfoldet, skaper arbeidsplasser, tar vare på kulturarv og kulturlandskap, samtidig som vi bidrar til karbonfangst- og lagring. Dette heter regenerativt jordbruk, og innføringen av det både i Norge og internasjonalt må skaleres opp!
Matutvalget arbeider med å spre informasjon til den norske befolkningen og påvirke politikerne våre. Derfor deltar vi aktivt inn i Norges nye handlingsplan på bærekraftige matsystemer, deltar på internasjonale og nasjonale konferanser om matsikkerhet og er tydelige i den offentlige debatten.
Vil du være med?
Ta kontakt med nestleder Mari på mari@spireorg.no.
Vi har utvalgsmøter på mandager, fra klokka 18:30-20:00.
Her kan du lese mer om Spires matpolitikk.
Vi mener at prinsippene om matsikkerhet og matsuverenitet skal ligge til grunn for politiske beslutninger tatt innenfor jordbruksnæringen i Norge og internasjonalt. Vi ser at mulighetene som ligger i jordbruket i dag til å bidra til å løse klima- og miljøkrisa ikke utnyttes. Jordbruket er heller en utslippsversting, fører med seg utarming av matjord, dreper biologisk mangfold, og setter folk i en fattigdomssyklus. Men dette kan løses ved å endre på hvordan vi produserer og bruker jorda!
Vi vet at det å endre på hvordan vi bruker jorda vår, så vil vi få en vinn-vinn situasjon hvor vi sikrer oss nok og trygg mat i framtida, tar vare på det biologiske mangfoldet, skaper arbeidsplasser, tar vare på kulturarv og kulturlandskap, samtidig som vi bidrar til karbonfangst- og lagring. Dette heter regenerativt jordbruk, og innføringen av det både i Norge og internasjonalt må skaleres opp!
Matutvalget arbeider med å spre informasjon til den norske befolkningen og påvirke politikerne våre. Derfor deltar vi aktivt inn i Norges nye handlingsplan på bærekraftige matsystemer, deltar på internasjonale og nasjonale konferanser om matsikkerhet og er tydelige i den offentlige debatten.
Vil du være med?
Ta kontakt med nestleder Mari på mari@spireorg.no.
Vi har utvalgsmøter på mandager, fra klokka 18:30-20:00.
Her kan du lese mer om Spires matpolitikk.