Norsk matpolitikk må gjennomgå drastiske endringer for å bli bærekraftig, og for å stå i samsvar med prinsippet om matsuverenitet. I dag baserer norsk matproduksjon seg i stor grad på import av andre lands ressurser og en industriell modell. Dette effektiviseringsfokuset fører til en sentralisering av verdikjeder for mat som igjen fører til nedleggelse av gårdsbruk og jord ut av hevd. Denne situasjonen er spesielt krevende for småskalabønder som driver de mer marginale og usentrale jordbruksarealene, og småskala fiskere som ikke klarer å konkurrere mot de store trålerne. Ifølge NIBIO var sjølforsyningsgraden i Norge helt nede på 39% i 2021, korrigert for import av kraftfôrråvarer. Når vi i så liten grad er sjølforsynte gjør dette oss avhengige av mat som er produsert i andre land, ofte i det globale Sør. Dette mener Spire er usolidarisk og lite bærekraftig. Å øke sjølforsyningsgraden er derfor noe av det mest solidariske Norge kan gjøre for å sikre matsuvereniteten til land i Sør. Regjeringa må sikre at jordbruket baseres på ressursgrunnlaget her i Norge. Dette har også regjeringa lovet at de skal gjøre: I regjeringserklæringen (Hurdalsplattformen) setter regjeringa mål for sjølforsyningsgraden, samt forklarer at de skal legge fram og gjennomføre en opptrappingsplan for matproduksjon basert på norske ressurser. Likevel har vi sett lite til denne planen siden. Spire krever derfor at Norge snarest følger opp mål på sjølforsyning i Hurdalsplattformen, og starter opptrappingsarbeidet for økt sjølforsyningsgrad til minst 50 % innen 2026 korrigert for import av kraftfôr. Comments are closed.
|
|